Komplet burmi od belog zlata

Mali vodič za izbor burmi

Kako da izaberete prave burme

Već decenijama smo svedoci situacija u kojima budući mladenci biraju svoje burme. Znamo sa kojim nedoumicama se srećete i šta nas nas obično pitate u ovim prilikama. Kako biste što brže i lakše pronašli pravi model, u ovom tekstu ističemo na šta sve treba obratiti pažnju prilikom odabira burme.

Saznaj više

U susret jesenjim venčanjima -vrhunske Saint Maurice burme na akciji

Sve do 15. septembra u našim radnjama u Delta City-ju i Ušću očekuje vas specijalna jesenja akcija za dva modela burmi svetski poznatog Saint Maurice brenda. U odnosu na cene izražene na sajtu, par ovih burme je moguće kupiti po 12% nižim cenama u prodajnim objektima Zlatare Andrejević.

Model Eternity izrađen od belog zlata. Ženska burma je ukrašena nežnim, elegantim brijantom.

Model iz kolekcije Eternity izrađen od belog i žutog zlata. Ženska burma je ukrašena sa tri nežna brilijanta.

Specijalna akcija za burme svetski poznatog Saint Maurice brenda

Uskoro se venčavate? Od srca vam čestitamo! Želite burme koje su zaista jedinstvene i drugačije? Za vas smo pripremili nešto zaista posebno.

Ponos nemačke zlatarske tradicije, burme Saint Maurice, možete pronaći po specijalnim akcijskim cenama u našim radnjama do 15. septembra.

Brend Saint Maurice predstavlja jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača burmi.Potiču iz  grada Pforchajma, u nemačkoj saveznoj državi Baden Virtemberg, koja je u samom vrhu nemačke zlatarske tradicije i ručne izrade nakita.

Vašu burmu ćete stalno nositi kao ponosni simbol ljubavi i poverenja. Zato se i ovaj nemački brend potrudio sa svaki od njihovih modela budu na visini ovog zahtevnog zadatka.Burme se ističu divnim, elegantnim dizajnom, napravljene su od najkvalitetnijih materijala uz pomoć vrhunske moderne tehnologije. Uz svaku burmu dolazi sertifikat koji garantuje da je izrađena u skladu sa visokim standardima kvaliteta koje je ustanovio ovaj brend.

U našim radnjama u Delta City-ju i Ušću važiće specijalne cene ovih burmi (12% niže u odnosu na standarne) sve do 15. Septembra.

Na akciji su dva modela iz kolekcije Eternity. Prvi model su burme izrađene od belog zlata, ženska je ukrašena brilijantom. ( u radnjama važi 12% niža akcijska cena u odnosu na cenu na sajtu).

Drugi model burmi je napravljen u kombinaciji belo – žuto zlato, a ženska ima tri brilijanta (u radnjama važi 12% niža akcijska cena u odnosu na cenu na sajut).

Ostale modele Saint Maurice burmi možete pogledati ovde.

 

burme

Pet zanimljivih stvari koje niste znali o burmama

 

 

Znate li zašto je burma okruglog oblika? Na kojoj ruci se ona nosi? Zašto baš na domalom prstu? Kada su muškarci počeli da nose burme? Od kojih materijala su se izrađivale burme kroz istoriju?

Krug kao simbol neprolazne ljubavi

Još su stari Egipćani krug povezivali sa večnošću jer nema ni početak ni kraj. Tako je i postao simbol posvećenosti, predanosti i neprolazne ljubavi.  U početku su znak neraskidivog zajedništva bile narukvice i lanci, da bi kasnije tu ulogu preuzeo prsten. Smatra se da je čin prstenovanja star gotovo 5000 godina.

Zašto baš domali prst

Egipćani i stari Rimljani su verovali da kroz domali prst leve ruke prolazi tzv. vena ljubavi „vena amoris“ koja kreće iz samog srca.  Po tom tumačenju domali prst je bio idealno mesto za nošenje burmi. Nauka je osporila ovo verovanje, ali običaj da se burma nosi na ovom prstu je ostao.

Osim toga neki se pozivaju i na  kinesko učenje, po kome domali prsti simbolizuju supružnike, pa se tim objašnjava nošenje burme na domalom prstu.

Leva ili desna ruka

Sve zavisi od kulture kojoj mladenci pripadaju. Po jednoj interpretaciji mladoženja, koji stoji licem u lice sa mladom, svojom desnom rukom dodiruje njenu levu. Budući da su nekad samo žene nosile burme, ovaj običaj se zadržao do današnjih dana.

Druga interpretacija ima daleko praktičniju dimenziju. Naime, budući da je većina ljudi desnoruka, zlato od kog su mahom burme izrađene, ređe se oštećuje na levoj ruci.

Kod mnogih pravoslavnih naroda postoji običaj da se burma nosi na desnoj ruci.

Pronašli smo i objašnjenje koje kaže da da svakom čoveku na levom ramenu stoji đavo, a na desnom anđeo, te otuda važi da se leva strana uvek vezuje za nešto loše, slabo, mračno, nepovoljno. S druge strane, desno znači spremnost, okretnost, oštroumnost, pa se i burma nosi na „boljoj“, desnoj strani. Zanimljivo obrazloženje postoji i na sajtu Svetosavlje.

Kad su muškarci počeli da nose burme

Burme su nekada nosile isključivo žene. Često se nailazi na podatak da je na čin razmene burmi  puno uticala američka juvelirska industrija od kraja 19. veka. Nakon Velike depresije, razmena burmi  postala je uobičajen čin na više od 80% venčanja naspram svega 15% pre krize.

Materijali od kojih su burme izrađivane

Prvi materijali nisu bili dugog veka, pa su u početku burme bile pletene od trske i drugih trava. Izrađivane su i od kože, kostiju i slonove kosti. Vrednost materijala je ukazivala na materijano stanje mladoženje.

Danas se burme osim od žutog zlata, često izrađuju i  od belog ili roze zlata. Nije redak ni slučaj da se mladenci odluče za srebro ili neke druge netipične modele prstenja kojim žele da označe početak svog bračnog života.

Pogledajte kakve burme mi danas imamo u ponudi.

 

Znam da je zlato moje, kad tad

 

Naša zlatna devojka je ovog puta ostala bez medalje, ali za nas je Ivana Španović svetska šampionka.

Kao i svi naši ljudi, od srca joj želimo da gorak utisak ostavi iza sebe i nastavi još bolje u nove pobede. Poznajući njenu želju, posvećenost i snagu sa kojom sve ove godine ostvaruje ciljeve, kako je i sama izjavila, bitno je da što pre nastavi dalje. A mi smo sigurni da ćemo je vrlo brzo  gledati na postolju koje joj je ove godine izmaklo, za dlaku. Tačnije rečeno, za papir na kom je odštampan broj.

Kada smo pre nekoliko godina razmišljali o najboljem zaštitnom licu za naš Tutti frutti XI brend, tragali smo za nekim ko najbolje odslikava njegove vrednosti – lepotu, snagu, sklad i stalnu želju za napredovanjem. I Ivana Španović je bila i ostala pravi izbor.

Zato potpuno verujemo u ono što je juče napisala: „Znam da je zlato moje kad tad“.

Napred draga Ivana, znamo da ćeš nas još puno puta obradovati.

Kad vajarka stvara nakit koji oduzima dah

 

 

Milica Danilović je  po svemu neobična mlada žena. Po obrazovanju je diplomirani vajar, ali već godinama radi kao ekskuzivni dizajner nakita u zlatarskoj kući Andrejević.

Nakit iz kolekcija Frutti di mare i Frutti di Bosco koje sa ponosom nose mnoge dame, prvo je nastao u mašti Milice Danilović. Ove kolekcije, pored Tutti Frutti XI brenda predstavljaju autentični zaštitni znak Zlatare Andrejević i ističu se vrhunskim dizajnom i kvalitetom izrade.

Saznaj više

Sjajna akcija u našim radnjama – Verenički prsten izaberi, na burmama popust ostvari

Radujemo se vašem venčanju! Slavimo ljubav i svim srcem vas podržavamo u vašoj nameri da ozvaničite početak svog bračnog života. Zato smo vam i pripremili jedinstvenu akciju– kupovinom vereničkog prstena, očekuje vas značajan popust prilikom izbora burmi. Sve dodatne informacije možete dobiti u našim radnjama.

Posetite nas, jedva čekamo da vas oduševimo!

Zašto je dijamant idealan za verenički prsten i kako se određuje njegova vrednost

Najčešći izbor kamena na vereničkom prstenu je dijamant. Ništa nije slučajno, dijamant je najcenjeniji i najtvrđi kamen od svih dragulja i veruje se da jača ljubav. Njegovo ime potiče od grčkog ”adamas” što simbolično znači nepobediv, neuništiv. Buduće mlade se često odlučuju da verenički prsten nastave da nose sa burmom i nakon venčanja.

Saznaj više

Mali, korisni trikovi za izbor vereničkog prstenja

 

 

Naše iskustvo pokazuje da se većina muškaraca nađe na teškim mukama kada dođe vreme da izaberu pravi verenički prsten za svoju dragu. Verenički prsten je simbol vaše ljubavi i posvećenosti i veliki broj žena i nakon venčanja nastavlja da ga nosi zajedno sa burmom.

Svesni pred kakvim brdom dilema, trilema i kvadrilema buduće mladoženje mogu da se nađu, u narednom tekstu sa vama delimo male trikove koji mogu da vam pomognu da izaberete onaj pravi.

Saznaj više