Kad vajarka stvara nakit koji oduzima dah

Milica Danilović je  po svemu neobična mlada žena. Po obrazovanju je diplomirani vajar, ali već godinama radi kao ekskuzivni dizajner nakita u zlatarskoj kući Andrejević.

Nakit iz kolekcija Frutti di mare i Frutti di Bosco koje sa ponosom nose mnoge dame, prvo je nastao u mašti Milice Danilović. Ove kolekcije, pored Tutti Frutti XI brenda predstavljaju autentični zaštitni znak Zlatare Andrejević i ističu se vrhunskim dizajnom i kvalitetom izrade.

Od malih nogu okružena nakitom

Milica i sama potiče iz porodice Andrejević pa je sa nakitom oduvek dolazila u dodir i to smatra svojom privilegijom. „ Sa nakitom sam rođena, gledala ga, nosila ga i volela ga – oduvek. Zato njime samouvereno baratam. Deka Andreja, čuveni juvelir, najzaslužniji je za to“.

Budući da je rasla okružena nakitom i od malena bila svesna kakva je umetnost juvelirski posao, odlučila je da i sama napravi iskorak i oproba se u kreiranju nakita.

„Ja sam likovni umetnik, vajar. Imam osećaj za oblik, za estetiku, u mom opisu je da stvaram i da se igram. Nakit je još jedan vid u kome umem i volim da se izrazim“. – ističe Milica Danilović

Inspiracija je u lepoti

Osnovno obeležje Miličinih kolekcija su ženstvenost, razigrane forme, prirodno kamenje i zlato u više nijanski. Inspiraciju za svoje kolekcija pronašla je u prirodi.

„Naučila sam da gledam i zapažam lepotu. Poigravanje talasa i pene je dalo šlagvort za bisernu kolekciju Frutti di Mare, a paleta šumskih plodova za odabir dragog kamenja za kolekciju Frutti di Bosco“.

Obe kolekcije nose pečat unikatnosti i vrhunske izrade. Frutti di bosco je karakteristična po dragom kamenju razigranih i živih boja, a Frutti di mare po biserima koji dolaze u razlilčitim kombinacija sa zlatom i dragim kamenjem.

„Moj prisan odnos sa kamenjem i plemenitim metalima, čita se kao smeo dizajn. Ja prosto osećam šta će lepo da se srodi sa telom, koje boje će da se dobro sažive, koji akcenat će najbolje da podrži i istakne vredan kamen. Meni to komponovanje ide od ruke –  a tako se najbolje stvara“, zaključuje Milica Danilović.

Milica dodaje da je nakit iz kolekcija Frutti di bosco i Frutti di mare prepoznatljiv po svojoj svežini i vedrini i da nadilaze sve trendove, jednom rečju da je vanvremenski. Pogledajte celokupnu ponudu nakita iz kolekcija Frutti di mare i Frutti di bosco na sajtu Zlatare Andrejević ili u radnjama koje se nalaze na tri lokacije u Beogradu.