Saveti za nošenje nakita

Nakit je definitivno tačka na i, koja svakom stilu dodaje onu nedostajuću vezu, koja Vas čini posebnom i autentičnom. Nakit ne reflektuje samo stil odevanja, nego i šminke i deo je Vaše celokupne pojave, zato su osnovni saveti za nošenje nakita uvek dobrodošli. Ali uvek se negde pitate, ili bar često, koliko i na koji način treba uklapati određene komade nakita i za koje prilike. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da svom nakitu „dodate“ vrednost i učinite ga advekvatnijim. prikaži više

Izbegavajte:

– Obratite pažnju na tkaninu od koje je izrađena vaša odeća. Tako na primer, izbegavajte nakit koji je fine izrade uz vunene džempere i rolke. To može izazvati efekat kojim će vaš džemper postati „privezak“ na nekom prstenu ili minđušama.

– Ako ste oble figure izbegavajte velike komade nakita jer će vas učiniti vizuelno većom, ali ne treba koristiti ni mini komade koji lako mogu da budu apsolutno neupečatljivi.

– Dezeni koji su kockasti nikako ne treba da prate velike komade nakita. Izgledaćete previše „skockano“.

– Krupne ogrlice nikako ne idu uz vrat sa kragnama koje su dekorisane, jer ćete izgledati kao da ste u oklopu.

– Jako luskuzne tkanine nikako ne idu uz velike staklene komade nakita. U svemu tome treba imati mere jer luksuz ipak traži luksuz, bilo bi lepo da imate i jedan mali, ali luksuzni komad.

Ovo su generalni saveti i smernice a u nastavku pročitajte kako da nosite, uklapate I kombinujete pojedine komade nakita.  Otkrivamo Vam male tajne pisanih i nepisanih pravila za nošenje ogrlica, narukvica, minđuša, broševa, privezaka i prstenja:

Autor: Jelena Nenadić

Ogrlice

Kada su ogrlice skroz oko vrata, onda za takav komad nakita birajte okrugao izrez…

Prstenje

Prstenje je veoma važan i simboličan komad nakita kroz vekove i u svakom stilu odevanja…

Minđuše

Viseće minđuše nose se pre svega kada imate otvorenu liniju ramenog dela…

Narukvice

Važno je da pravite razlilku pri izboru narukvica i to u tri pravca: tip, priliku i siluetu…

Broš

Broš je nastao još u antičko doba i služio da ukrasi i drži haljinu ili komad garderobe. ..

Privesci

Privesci su laki za kombinovanje i možete ih nositi sa svim vrstama ogrlica i lančića. ..