Zlatara Andrejević – 70 godina tradicije kroz tri generacije zlatara

Davne 1947. godine  Andreja Andrejević  otvorio je malu  zlatarsku radnju u ulici Bulevar Kralja Aleksandra. Zanat je još kao trinaestogodišnji dečak izučio kod čuvenog beogradskog majstora Stojana Orešanina i postavio temelje buduće poznate porodične kompanije.

Svoju ljubav i posvećenosti prema  nakitu i ovom zanatu je preneo na svog sina Kostu, koji je nastavio da razvija i širi posao. Sedam decenija od otvaranja radnje, na čelu zlatare Andrejević nalazi se i treća generacija zlatara, Kostini sinovi Andreja i Aleksandar.

Zajedno sa Kostom sa nesmanjenim entuzijazmom i posvećenošću vode kompaniju koja danas ima 30 zaposlenih i tri moderna objekta u Beogradu.

„Pokreće nas ljubav prema poslu i stalna želja da budemo još bolji. Kupac nam je na prvom mestu i njegovo zadovoljstvo  je i podstrek i dužnost da uvek težimo da nadmašimo sami sebe“. – kaže Aleksandar.

„Naši proizvodi su čuvari uspomena, svetionici lepih i važnih trenutaka i zato svaki komad nakita koji izađe iz naše radionice mora da bude savršen. Koristimo materijale vrhuskog kvaliteta, a zahvaljujući majstorskoj ručnoj izradi  i stalnim inovacijama u proizvodnji, postali smo sinonim za kvalitet i unikatnost“ – nastavlja on.

Andrejevići su izuzetno ponosni na svoj autorski brend  „Tutti Frutti XI“, nakit izrađen u kombinaciji zlata i 11 vrsta dragog kamenja, koji je već postao njihov zaštitni znak. Deo njihove unikatne ponude su i autorske kolekcije nakita njihove bliske rođake, vajarke Milice Danilović – Frutti di bosco i Frutti di Mare.

Stariji Kostin sin, Andreja, sa osmehom priča da su odavno poznati i po bogatom izboru vereničkog prstenja i burmi. „Izuzetno nas raduje što se budući mladenci odlučuju da početak svog bračnog života obeleže upravo našim nakitom.“

Tajna uspeha Andrejevića je i ljubav prema dragom kamenju. Kosta, Andreja i Aleksandar su završili prestižnu školu za drago kamenje i dijamante GIA (Gemological Institut of America) i postali sertifikovani stručnjaci – gemolozi. To im pomaže da njihov nakit krasi drago kamenje izuzetnog kvaliteta.

Sa ponosom govore o svojim zaposlenima: „Trenutno zapošljavamo oko 30 ljudi i važno nam je da se osećaju kao da su deo velike porodice jer su to vrednosti koje oduvek negujemo. Izuzetno smo srećni što što imamo zaposlene koji kod nas rade više od 20 godina i što su nas prepoznali kao dobrog i kvalitetnog poslodavca“.

“Želeli smo da 70 godina svog postojanja obeležimo sa  onima koji nam poklanjaju svoje poverenje i lojalnost sve ove godine” kaže Kosta Andrejević. U narednom periodu Zlatara Andrejević će kroz akcije i brojna iznenađenja obeležiti svoj 70. rođendan. Više informacija o ovome na fejsbuk i instagram profilu Zlatare Andrejević.