Praznično putovanje – posetite zemlje gde nastaje najlepše drago kamenje

[lead]Ukoliko u toku predstojećih praznika planirate putovanje a još uvek ne znate gde biste tačno želeli da odete, imamo inspiraciju za Vas! Zašto ne biste posetili neku od zemalja koja je poznata po svom nalazištu Vašeg omiljenog dragog kamena? Dijamant, rubin, safir, smaragd ili biser – za svaki od njih tu je jednako lepa, jedinstvena i uzbudljiva destinacija koja samo čeka da je otkrijete.[/lead][show-more]

Afrika – zemlja bezvremenih dijamanata

Crni kontinent je poznat po svojim bogatim nalazištima dijamanata ali i po nestvarnim destinacijama za putovanje.  Južnoafrička Republika je jedna od njih. Table mountain je planina koja se uzdiže iznad Cape Town-a i koja ima ravan vrh. To nije samo geografska karakteristika već prava atrakcija koja pruža izvanredan pogled na grad i okean. Cape Town nudi sjajne istorijske muzeje, arhitekturu koja seže od klasicizma pa sve do apstrakcije i vrsni izbor restorana, sa akcentom na autentičnim jelima i interersantnom noćnom životu. Za ljubitelje prirode, u okolini su izvanredni rezervati, nacionalni parkovi i prirodne oaze.

Prstenje sa sijamantima pogledajte na OVOM linku.

Mjanmar – gde rubin sija najjačom vatrom

Država u jugoističnoj Aziji koja je poznata po nalazištima rubina, dragulja kraljeva, je jednako živopisna kao i ovaj dragulj. Glavni grad Yangon je dom šarenolikim tržnicama, brojnim parkovima i jezerima i pozlaćenoj Shwedagon Pagodi, koja sadrži budističke relikvije koje datiraju iz čak 6-og veka. Ako ste za izležavanje na plaži, Ngapali je savršena sa kilometrima belog peska oivičenog kokosovim palmama i pogledom na tirkizne vode bengalskog zaliva.

Rubin kao glavni dragi kamen se nalazi na nakitu OVDE.

Madagaskar i safirno plavo more

Ovo veliko ostrvo pored jugoistočne obale Afrike je dom hiljadama životinjskih vrsta, od kojih mnoge, kao lemuri, ne postoje više nigde na svetu. Ovde su i najveća nalazišta safira na svetu i odavde dolaze najlepši primerci ovog dragulja. Pored toga, impozantne prašume, kilometarske peščane plaže i koralni grebeni – prava poslastica za ronioce – su deo ove prirodne oaze. Pored prestonice Antananarivo, nalazi se Ambohimanga kompleks kraljevskih palata i grobnica u brdima koje su fantastična turistička atrakcija. Tu je i ’’Avenija Baobaba’’ – zemljani put uz koji raste ovo masivno drveće koje je staro nekoliko vekova.

Ako želite da pronađete savršeni komad nakita sa safirom, klinknite OVDE.

Kolumbija – smaragdna oaza

Prikladno je što se zeleni dragulji – smaragdi – najviše nalaze baš u Kolumbiji, zemlji koja leži na severu Južne Amerike, jer zelene prašume obeležavaju veći deo teritorije ove zemlje. Planinski venac Anda i plantaže kafe su još dva važna obeležja ove zemlje. Prestonica Bogota se nalazi na velikoj nadmorskoj visini, sa popularnom četvrti Zona Rosa, koja je turistički raj za restorane i šoping. Kartagena izlazi na obalu karipskog mora, ima živopisan i zidinama opasan Stari grad a pored se nalazi i zamak iz 16-og veka koji morate videti ako putujete u ovaj deo sveta. Podvodni  život je ovde fantastično šarenolik, tako da su ture staklenom podmornicom ili ronjenje definitivno dobra ideja.

Nakit sa smaragdom iz naše ponude pronaćićete OVDE.

Tahiti – crni biseri iz dubina

Ostrvo po kome su crni biseri i dobili ime nalazi se u Južnom Pacifiku i najveće je u tom arhipelagu. U njegovim vodama se nalaze Pinctada margaritifera školjke u kojima rastu crni biseri. Kako je ostrvo vulkanskog porekla, ne iznenađuju ni plaže sa crnim peskom koje, pored standardnih belih, okružuju ostrvo. Tahiti su jedna od najpopularnijih destinacija za odmor na svetu. Mir, tišina i pogled na okean su prosto očaravajući, pogotovo ako putujete kada je kod nas zima. Lagune, vodopadi i čak dva ugašena vulkana su sjajne atrakcije ne samo za obilazak već i za kupanje. Poznati slikar Paul Gauguin se u toku života iznova vraćao na ovu destinaciju jer ga je privlačila svojom lepotom tropskog raja. Ako odete jednom, i Vi ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Nakit sa crnim biserima možete pogledati OVDE!