Mali, korisni trikovi za izbor vereničkog prstenja

Naše iskustvo pokazuje da se većina muškaraca nađe na teškim mukama kada dođe vreme da izaberu pravi verenički prsten za svoju dragu. Verenički prsten je simbol vaše ljubavi i posvećenosti i veliki broj žena i nakon venčanja nastavlja da ga nosi zajedno sa burmom.

Svesni pred kakvim brdom dilema, trilema i kvadrilema buduće mladoženje mogu da se nađu, u narednom tekstu sa vama delimo male trikove koji mogu da vam pomognu da izaberete onaj pravi.

 

Kakav nakit nosi vaša draga

Obratite pažnju na komade nakita koje vaša izabranica nosi. Njen dosadašnji izbor nakita će vam puno reći o njenom ukusu i pomoći da izaberete pravi verenički prsten u odnosu na nekoliko sledećih kriterijuma.

Boja: da li uglavnom nosi nakit od belog, žutog ili roze zlata. Ako uglavnom nosi srebro, belo zlato može da bude najlogičniji izbor.

Model: Da li nosi smelije, neobične komade nakita ili joj više odgovaraju klasični komadi? Da li je nakit upadljiv ili sveden i nežan?

Kamen: Da li voli prstenje sa jednim ili dva veća kamena, ili sa sitnijim koje je manje upadljivo? Postoji li neka boja kamena koja joj je naročito draga?

Odredite iznos koji ste spremni da izdvojite

Bitna stavka prilikom izbora prstenja je određivanje budžeta sa kojim raspolažete. Na našem sajtu možete da pogledate u kom rasponu se kreće cena prstenja kako biste orijentaciono odredili iznos koji vam je prihvatljiv. Na taj način ćete značajno uštedeti i vreme i trud i fokusiraćete se na modele koji se uklapaju u vaš budžet. Cena zavisi od čistoće metala koji je korišćen za izradu, težine, vrste kamenja i složenosti izrade.

Saznajte veličinu njenog prsta

Na veličinu prsta utiče više faktora. Pre kupovine prstena potrebno je da znate veličinu njenog prsta. Većina burmi i vereničkog prstena se može korigovati po pitanju veličine, ali ipak ima modela gde to nije slučaj. Muškarci se dovijaju na razne načine kako bi došli do ove informacije. Neki angažuju sestre ili drugarice i njima poveravaju ovaj odgovoran zadatak. Jedan od načina je i da na sapunu otisnete neki njen prsten.

Najsigurnije je ipak da kod juvelira donesete neki prsten koji ona nosi da se tačno premeri i odredi veličina.

Konsultujte juvelira

Budući da se dobri  juveliri često nađu u ulozi savetnika prilikom izbora nakita, mogu da vam značajno pomognu da odredite koji prsten je idealan za vašu dragu. Nekoliko pravih pitanja može da vas usmeri na pravu stranu i znatno olakša izbor. Iskustvo pokazuje da je prsten koji vam prvo privuče pažnju, najčešće baš onaj pravi.  Zato, pogledajte celokupnu ponudu našeg vereničkog prstenja, možda je onaj koji tražite baš ovde.