Sertifikat

Pre kupovine dijamanta, obavezno tražite sertifikat kako biste bili sigurni da je kamen pregledan od strane stručnjaka, diplomiranog gemologa!

Šta je to sertifikat?

Diamond certificate (sertifikat dijamanta), koji se naziva još diamond report , je izveštaj koji govori o kvalitetu dijamanta i stvoren je od strane gemologa. Dijamant procenjuje i meri trenirano oko, uz pomoć lupe, mikroskopa i ostalih gemoloških instrumenata. Završeni sertifikat sadrži detaljne karakteristike dijamanta, čistoću, boju, kvalitet obrade i druge karakteristike.

Završeno školovanje za drago kamenje i dijamante u GIA – Gemoligical Institut of America i dugogodišnje iskustvo dovoljan su razlog da s poverenjem kod nas potražite savete kada su ove dragocenosti u pitanju.

GIA GRADUATE GEMOLOGIST DIPLOMA

GIA GRADUATE COLOR STONES DIPLOMA

GIA GRADUATE DIAMONDS DIPLOMA

GIA Diamonds Grading Certificate

GIA GEM Identification Certificate

GIA Colored Stone Grading Certificate

GIA Pearl Grading Certificate

Diplome:

Kosta Andrejević poseduje diplomu GIA Graduate Diamonds;

Andreja Andrejević GG (Graduate Gemologist)

Aleksandar Andrejević GG (Graduate Gemologist)
PRIMER SERTIFIKATA:

 

Sertifikat
Zlatara Andrejević  prilikom prodaje nakita kupcima izdaje sertifikat koji opisuje kvalitet proizvoda.

Sertifikat sadrži podatke o vrsti, težini i finoći  plemenitih metala. Ukoliko proizvod sadrži kamenje, bisere ili slične ukrasne dodatke, oni se navode i opisuju u Sertifikatu.

Nesaobraznost
Ispravnost proizvoda se pre stavljanja u prodaju ili pre slanja Kupcu proverava od strane stručnog osoblja za proveru kvaliteta i ispravnosti. Ukoliko na nakitu koji ste kupili postoji neka nesaobraznost koja je nastala u procesu proizvodnje ili bilo koja tehnološka manjkavost koja se nije primetila prilikom isporuke a ispoljila se prilikom normalne upotrebe u roku od 2 godine od kupovine, mi ćemo je u razumnom roku (najviše 30 dana) besplatno otkloniti ili proizvod zameniti. Odgovor na prigovor o nesaobraznosti ćemo dati u zakonskom roku od 15 dana. Ukoliko nismo u mogućnosti da jednom od pomenutih opcija nesaobraznost otklonimo, kupcu ćemo vratiti novac. Tom prilikom je potrebno priložiti valjan dokaz da je proizvod kupljen kod nas.
Pažnja: nesaobraznost ne predstavja oštećanja nastala prilikom upotrebe nakita.
Ne dajemo garanciju koja podrazumeva otpornost na mehanička oštećenja, oštećanja zbog kontakta proizvoda sa agresivnim hemikalijama, izlaganja proizvoda visokoj temperaturi i slično, nastala prilikom upotrebe. Nakit je vrsta proizvoda koji se lako mogu ulubiti, pokidati, izgrebati, iskriviti, razbiti, izlizati od nošenja i slično. Naša preporuka je da sa nakitom postupate sa potrebnom pažnjom i brigom kao i sa ostalim dragocenim a nežnim stvarima. Naročitu pažnju treba pokloniti laganom, šupljem, pletenom, lomljivom i sličnom nakitu.
Zlato i drugi plemeniti metali su mekani materijali pa se može očekivati da se nakit, u zavisnosti od načina upotrebe, posle izvesnog vremena u nekoj meri izgrebe ili izgubi prvobitni sjaj. To je normalno za sav kvalitetan nakit i ne smatra se za manjkavost. Ukoliko zaželite da se nakit koji je kupljen kod nas pregleda, ispolira ili očisti, kontaktirajte naš servis. Biće nam drago da to (u najvećem broju slučajeva), bez novčane nadoknade uradimo za Vas.

Zlato
Za izradu nakita Andrejević se koristi isključivo fino zlato u kombinaciji sa predlegurama renomiranih proizvođača da bi se dobila potrebna finoća od 14 ili 18 karata. Za belo, žuto i roze zlato se koriste legure po evropskim standardima pa je mogućnost da se od našeg nakita dobije alergijska reakcija minimalna. Oznaka na nakitu (žigovi) i pisani sertifikat su dokazi da ste dobili zlato ili srebro deklarisane finoće.
Uobičajena praksa u svetu je, a to je slučaj i sa našim nakitom, da se belo zlato prevlači slojem rodijuma kako bi se dobio potreban sjaj i lepa bela boja. Ako se rodijum vremenom izliže ili na nekim mestima skine, isti je moguće u našem servisu obnoviti.
Drago kamenje i brilijanti
Dijamanti – Brilijanti koji se ugrađuju u nakit Zlatare Andrejević nisu ni na koji poznati način dorađivani i isključivo su prirodnog porekla. Težina i kvalitet se po GIA nomenklaturi upisuju u Sertifikat. Svi brilijanti u našem nakitu su nabavljeni iz legalnih izvora od uglednih svetskih firmi i uz poštovanje Kimberli procesa. Sertifikat za dijamante je potpisan od strane dva stručnjaka koji imaju međunarodno priznate GIA diplome.
Za razliku od dijamanata, uobičajeno u svetu je da se kamenje u boji na neki način dorađuje da bi se poboljšao kvalitet i izgled pa se to može očekivati i od kamenja ugrađenog u nakit koji prodaje Zlatara Andrejević.
U zavisnosti od vrste, kamenje može imati više ili manje svetlih ili tamnih inkluzija, prirodnih žila (unutrašnjih ili spoljašnjih nepravilnosti) i neujednačenosti u boji. To se ne smatra za manjkavost. Ipak, ukoliko Kupac zbog nesavršenosti fotografije i prikaza proizvoda na internetu ili u roku od 14 dana od kupovine u našoj prodavnici nije zadovoljan izgledom ugrađenog kamena, isti može vratiti ili zameniti za drugi. Potrebno je da sačuvate sertifikat, fiskalni račun i pakovanje.
Neko kamenje koje se ugrađuje u nakit je osetljivije od drugog pa je potrebno obratiti pažnju da se prilikom nošenja ili na neki drugi način ne ošteti, razbije, izgrebe. Osetljivo drago kamenje može da promeni boju ili napukne zbog izlaganja povišenoj temperaturi ili agresivnim hemikalijama.

Biseri
Biseri koje prodaje Zlatara Andrejević ili koji su ugrađeni u nakit Zlatare Andrejević su gajeni (kultivisani) ukoliko nije drugačije navedeno u Sertifikatu. Biseri, s obzirom da ih pravi školjka, mogu imati određene nepravilnosti i nesavršenosti i to se ne smatra za manjkavost.