Dijamanti

Pre kupovine važno je edukovati se o svim faktorima koji utiču na cenu dijamanta. Zabluda je da na cenu dijamanta utiče samo karataža (odnosno težina), postoji još tri faktora koji podjednako utiču, to su čistoća, boja i brušenje. Informisanje o svim ovim karakteristikama omogućiće Vam da prodavcu postavite prava pitanja kada su dijamanti u pitanju.

Postanite stručnjak za kupovinu dijamanata: Vaš cilj je da za sumu novca koji ste odvojili za ovu priliku kupite najbolji i najveći kamen.

VAŽNA NAPOMENA: Važno je da izaberete kompaniju iza koje stoje školovani stručnjaci, kako biste dobili precizne informacije o kamenu i obavili sigurnu kupovinu. Needukovano prodajno osoblje može mušteriju iz neznanja navesti da kupi neadekvatan kamen za određenu sumu. Često se dešava da sama firma nije svesna karakteristika tog kamena jer nisu imali stručno osoblje da proveri kamenje pri samoj nabavci. Da bi ste bili sigurni pri kupovini, zahtevajte sertifikat. On je validan samo ukoliko iza njega stoji priznata laboratorija ili školovano lice, koje je i samo ovlašćeno za izdavanje sertifikata. Prilikom kupovine obavezno zahtevajte pisanu izjavu da kamen nije dodatno tretiran na bilo koji način (laserom, HPHT, fracture filled) jer se ono prodaje po znatno nižoj ceni U zlatarama Andrejević se prodaju isključivo prirodni, nedorađivani dijamanti. ( Zlatarska kuća Andrejević je direktan uvoznik dijamanata čime Vam garantuje konkurentne cene i kvalitet sa sertifikatom. Dijamanti su iz legalnih izvora poštujući Kimberly proces.)

 

4C

Da bi se lakše mogle objasniti i zapamtiti najvažnije karakteristike dijamanata, stručnjaci koriste sledeći sistem koji se sastoji od početnih slova (C) 4C – četiri slova C nam pomažu u određivanju kvaliteta dijamanta.

>

OBLICI DIJAMANATA

Postoji mnogo oblika u koje dijamant može da se ’seče’ i svaki je drugačiji i jedinstven po svojoj lepoti i karakteristikama. Majstor koji oblikuje dijamant mora uzeti u obzir njegova postojeća svojstva…

>

BRENDIRANI DIJAMANTI

Već ste navikli da u ZLATARI ANDREJEVIĆ za svaki kupljeni brilijant dobijete sertifikat koji Vam garantuje kvalitet i poreklo.

>

CENE DIJAMANATA

Dijamanti su po prirodi stvari dragoceni i vredni. Ipak, cene dijamanata se mogu bitno razlikovati od kamena do kamena.

>

POREKLO I SIGURNOST DIJAMANATA

Bilo da ste sujeverni ili čisto iz praktičnih razloga Vi sa pravom želite da budete sigurni u vašu vrednu investiciju – verenički prsten sa brilijantom.

>

PORUKA NA VAŠEM DIJAMANTU

Radi se o graviranju na samom dijamantu. Dakle, možete da iznenadite Vašu dragu porukom koja će se na njemu nalaziti.

>