Srpski EnglishBESPLATNA DOSTAVAONLINE PLAĆANJE KARTICAMA
MaestroMasterCardVISA
VAŠA KORPA >
Suma:0,00 RSD

APLIKACIJA MOJ PRSTEN

Brzo i jednostavno
izmaštajte savršeni
verenički prsten
i mi ćemo ga
napraviti
samo za vas!
Detaljnije

Proizvod nedelje:

Delikatne, jedinstvene,
ženstvene...
Ove minđuše
su savršene
da u njima
dočekate proleće!
Detaljnije

Wedding centri Andrejević

Birajte Vaše
venčane burme
uz uživanje
i na miru
Detaljnije

Zlatar Andrejević - Beograd, Srbija

Ona otvara kutijicu od pliša i ... obrazi joj rumene od iznenađenja i neprikrivenog zadovoljstva:
iz kutije presijavaju dragulji utkani u zlatnu ogrlicu neopisive lepote. Na njenom nežnom vratu nakit simboliše više od pažnje: to je ljubav njenog izabranika i zakletva na vernost ...

Kada je beogradski zlatar Andreja Andrejević dobio sina Kostu, zaradovao se što će jednog dana svoju umetnost i svoju zlatarsku radnju imati kome da preda. Njega je, pak, u tajne zlatarstva, pre Drugog svetskog rata, uveo čuveni Stojan Oreščanin, u ono doba jedan od najznačajnijih zlatara Balkana.

Prva pitanja Kostina i očevi odgovori su: kako je važnija ljubav prema poslu i poštenje nego zarada, kako se lepota kuje i brusi i kako traži celog čoveka i celu porodicu i ceo život. Prvi Kostini pokušaji, zatim 30 godina potpune predanosti i - zanat je ispečen. "Da bi se otac ponosio mnome! Da se čast imena ne izbriše!" U čuvenoj beogradskoj ulici, Bulevaru Revolucije, u broju 130, smeštena je zlatarska radnja iznad koje već 60 godina blješti firma "Andrejević".

Njen sadašnji vlasnik, zlatar Kosta Andrejević je tradicionalista i čovek modernog doba: u "umetnost Andrejevića" uneo je sopstvenu inventivnost, uneo praćenje svetskih kreativnih trendova i nove tehnologije, a i znanje stečeno u italijanskom gradu Vićenci, evropskom ogranku najprestižnije na svetu škole pri Gemološkom institutu Amerike - GIA, osnovane 1993. godine ...

Malo bi smo znali o svojoj prošlosti da nije potrebe čovekove da kuje nakit i da ga poklanja ženi. Nakitom se bogovima obraćalo, zbog dragog kamenja padali su i poljupci i glave... Nema bajke u kojoj se dobrota i ljubav ne nagrađuju draguljima... Oni koji prolaze pored izloga sa znakom "AK" , u najvećem beogradskom bulevaru, zastaju privučeni svetlucavim vilinskim svetom a da i nisu svesni čarolije.

Lidija Kovač

 

Zlatara Andrejević je član Udruženja zlatara Beograda