Srpski EnglishBESPLATNA DOSTAVAONLINE PLAĆANJE KARTICAMA
MaestroMasterCardVISA
VAŠA KORPA >
Suma:0,00 RSD

Proizvod nedelje:

Veza između brenda Alpina
i avijatičara potiče još
iz predratnog perioda.
Pilot Chronograph
Big Date je jedan od
najprepoznatljivijih
modela Aplina satova!
Detaljnije

Wedding centri Andrejević

Birajte Vaše
venčane burme
uz uživanje
i na miru
Detaljnije

Vereničko prstenje i burme

Pitali smo Kostu Andrejevića, beogradskog zlatara koji bi savet dao mladencima pri izboru vereničkog prstenja i burmi.

- Ukus je vrlo individualna stvar pa svako treba da izabere ono što mu se sviđa. To i jeste razlog što ja u proizvodnom programu imamo preko 2000 različitih modela. Tu je i stvar modnih trendova koji se menjaju. Zbog toga bih se ograničio na praktične savete. Ne treba se plašiti izbora boje zlata. Momentalno je opet u modi belo zlato, ali i žuto i kombinacija je u redu jer će se ionako tokom života razni nakit kupovati i kombinovati. Treba imati u vidu da se verenički prsten nosi dugi niz godina. Sav ostali nakit se menja ali verenički prsten i burme su stalno na ruci. Iz tog razloga mora da bude vrlo kvalitetno napravljen, ni tanan ali ni preglomazan, ukratko rečeno udoban za nošenje a dugotrajan. Dizajn za vereničko prstenje može biti moderan ili klasičan u svakom slučaju romantičan da bi ga sa ljubavlju nosili čitavog života. Izbor kamena u vereničkom prstenu je takođe stvar ukusa. U svetu i kod nas se uglavnom uzima dijamant (brilijant) jer je sinonim večnosti pa asocira na večnu ljubav. I dragi kamen u boji je u redu samo treba paziti da ne bude previše osetljiv. To može biti safir, rubin, turmalin itd. Biser zbog nežnosti treba izbegavati.
Odaću vam i jednu tajnu. Iz mog 35-godišnjeg iskustva i 60-godišnjeg mog oca znam da mušterija koja bira verenički prsten vrlo često rukom prvo dodirne onaj pravi.

Burme će mladenci što se tiče dizajna u dogovoru zajedno izabrati ali treba da obrate pažnju na kvalitet, udobnost, uklapanje sa ostalim nakitom i eventualno, mogućnost naknadnog podešavanja veličine. Cena je manji problem. Burme u suštini najmanje finansijski opterećuju svadbene troškove a ipak se nose ceo život. One su simbol zajedničkog života i zakletva na vernost. Izaberite one koje ćete sa zadovoljstvom nositi.

- Sa srećom ...

(odlomak iz časopisa " Venčanja " ) .