Srpski EnglishBESPLATNA DOSTAVAONLINE PLAĆANJE KARTICAMA
MaestroMasterCardVISA
VAŠA KORPA >
Suma:0,00 RSD

Proizvod nedelje:

Tahiti biser,
zlatnom kukicom izvučen je
iz morskih dubina Pacifika
da biste ga Vi okačili na lančić
i ponosno stavili oko vrata.
Detaljnije

Wedding centri Andrejević

Birajte Vaše
venčane burme
uz uživanje
i na miru
Detaljnije

Veličina za prstenje

Ukoliko kupujete prsten u našoj internet prodavnici potrebno je da odaberete veličinu koja se nudi a nalazi se ispod cene proizvoda. Nisu sve veličine dostupne za svaki prsten. Ukoliko nije prikazana veličina koja je Vama potrebna, interesujte se mailom ili telefonom o mogućnostima izrade ili podešavanja za konkretan prsten.

Kako saznati koja je odgovarajuća veličina za Vaš prst?
Najjednostavniji način je da kod lokalnog zlatara premerite neki prsten koji ste nosili. Drugi način, ali ne toliko precizan je da iskoristite opciju VELIČINE PRSTENA na našem sajtu i izmerite prst sledeći uputstvo.

Obavezno pročitajte i sledeći tekst:

Odabir veličine prstena ili burme može ponekad biti pravi izazov. Dilema prilikom merenja prsta nastaje iz prostog razloga što su ruke živa stvar. Do promene veličine prsta dolazi iz više razloga: klimatski (temperatura, vlažnost vazduha, atmosverski pritisak); doba dana, godišnje doba, umor, konzumiranje hrane i pića, promena telesne težine u toku godine, trudnoća, promene na zglobovima tokom života, itd. Osoba koja treba da nosi prsten mora shvatiti da osećaj na ruci neće uvek biti isti baš zbog predhodno navedenih razloga. Meru treba uzeti kada su prsti uobičajeno zamoreni. Potom se prilikom nošenja treba navići da će burma ili prsten nekad biti labaviji a nekad tesniji. Kod nekih osoba je ova fluktuacija manje a kod nekih više izražena. Na većini burmi ili prstena (ali ne kod svih) je moguće izvršiti korekciju veličine. Preporuka je da se sa korekcijom ne žuri već da se nakit nosi neko vreme i isproba u svim uslovima. Posle toga, ukoliko je potrebno, korekciju treba izvršiti.

Pre kupovine:
Pre kupovine se treba posavetovati sa prodavcem ili zlatarom oko odabira nakita. Treba videti da li je moguće korigovati veličinu nakita koji Vam se sviđa i u kojoj meri. Ovo je naročito važno za osobe koje su sklone čestoj promeni telesne težine i za trudnice. Trudnicama se bez obzira preporučuje da sav nakit posle šestog meseca trudnoće skinu. Razlog je što može doći do iznenadnog oticanja ruku a tada je često jedino rešenje da se prsten skine - sečenje istog.
Posle kupovine:
Ukoliko Vam se učini da je prsten labaviji ili tesniji nego uobičajeno, ne žurite sa korekcijom veličine. Prsti će se verovatno vratiti na staru meru posle izvesnog vremena. Česta promena veličine vašem nakitu sigurno neće prijati. Ukoliko posle dužeg vremena shvatite da je to neophodno, odnesite ga svom zlataru da korekciju izvrši, ipak se nakit nabavlja da bi se nosio.
Još jedan savet: ukoliko ste prilikom odabira veličine neodlučni, može pomoći neki prsten koji ste već isprobali da nosite u svim uslovima. Zlatar će lako izmeriti njegovu veličinu i tako možete saznati koja je Vaša prava mera. Ukoliko se širina donjeg dela prstena bitno razlikuje od Vašeg starog od koga se mera uzima, iskusan juvelir će to uzeti u obzir jer osećaj na ruci nije isti za tanušan ili širok i masivan prsten.
Pažnja: ukoliko volite da nosite labavije prstenje znajte da on verovatno neće spasti sa ruke tek tako i da ga možete izgubiti. Izuzetak je kada se kupate u moru ili bazenu. Tom prilikom burma ili prsten mogu lako spasti sa ruke jer je vlažna a prsti tanji jer su se skupili u hladnoj vodi. Nakit se, procentualno gledano, najčešće izgubi na ovaj način. Zato, Vaš vredni nakit skinite kad idete na plažu, biće bezbedniji i neće se izgrebati od peska.